Lokaal en DuurzaamBegin 2016 werd bekend dat er een zelfbouwproject  zou worden gestart aan de Iepenlaan in Dordrecht. Omdat wij al langer rondliepen met de gedachte om zelf een huis te bouwen, hebben we bij de gemeente onze interesse voor dat plan kenbaar gemaakt. Eind 2016 brachten we een bod uit op de kavel en net voor de kerst in 2016 kregen we van de gemeente te horen dat we de middelste kavel mochten kopen. 

Tja, en wat ga je dan bouwen? Wij houden van strakke, moderne huizen, maar waar moet zo’n huis dan nog meer aan voldoen? Voor ons was ook wel duidelijk dat het een heel duurzaam huis moest worden. 

Duurzaam
Je gaat je er dan steeds meer in verdiepen, maar als snel duizelt het je dan ook; van gas los, nul op de meter passiefhuis. Gelukkig kwamen we toen in contact met adviseur Nicolaas van Everdingen, die samen met ons de duurzaamheidsuitgangspunten voor ons huis heeft vormgegeven. Daarbij spelen heel veel zaken een rol, zoals: hoe ga je het huis positioneren, waar maak je wel ramen en waar niet? En dus is ons huis een samenvoeging van een aantal uitgangspunten vanuit de passiefhuisbouw, waarbij we samen met Nicolaas ook hebben gekeken naar het comfort dat we dadelijk gaan ervarenNicolaas noemt dit het plushuis-concept. Een van de belangrijkste zaken is een zeer goede isolatie en daarom hebben we gekozen voor een hoge mate van isolatie en voor een luchtdichte woning. Door de hoge mate van isolatie is er maar weinig energie nodig voor het verwarmen en koelen van het huis. Het verwarmen en koelen zal gaan gebeuren met een warmtepomp, die aangesloten is op een grondbron; we gebruiken dus thermische warmte. Een ander uitgangspunt is dat we een huis wilden bouwen dat ook qua bouw weinig energie – en dus CO2-uitstoot – zou gaan kosten. Beton en baksteen zijn dan eigenlijk een beetje uit den boze en dat proberen we tot een minimum te beperken. We hebben uiteindelijk gekozen voor een houtskeletbouw, waarbij de elementen zoveel als mogelijk in een fabriek van tevoren worden geproduceerd. Een ander belangrijk voordeel is dat het huis dus veelal met schroeven en bouten in elkaar gezet wordt – en dat het dus aan het einde van zijn levensduur ook weer makkelijk in onderdelen uit elkaar te halen is. Een soort Cradle to Cradle’-huis dus. 

Lokaal
Een van de eerste ideeën was het idee om het huis te laten maken in Duitsland, omdat daar veel meer ervaring is met Prefab en duurzaam bouwen. Maar hoe duurzaam is het,wanneer je veel van de onderaannemers duizenden kilometers laat maken om je huis te bouwen? Tijdens onze speurtocht naar een Nederlandse aannemer die duurzaam wilde bouwen, kwamen we via onze nieuwe buurman in contact met Adriaan Bossenbroek van Krijgsman Bouw
Krijgsman heeft als slogan Bouwen aan een mooier Dordrecht” en Adriaan gaf aan dat hij bij voorkeur bouwt in Dordrecht, met lokale spelers uit de omgeving van Dordrecht. Zij wilden met ons de uitdaging van een duurzaam huis wel aan – en we gingen dus voor duurzaam en lokaal. Nu inmiddels de nodige keuzes zijn gemaakt, kunnen we wel aangeven dat ongeveer 85% van onze totale uitgaven aan het nieuwe huis loopt via lokale ondernemers in Dordrecht en omgeving.

Reacties

 1. Fantastisch initiatief om een duurzame woning te bouwen met lokale partners. Mag ik u voorstellen aan de Homebox. De énige kierdichte en geïsoleerde brievenbus, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland door het Dordtse bedrijf TRIM Trading BV. Voor meer informatie kijk op www.hmbx.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de informatie over de homebox!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. COPE TECHS is een organisatie van technologie-experts🖥️💻 met als doel mensen te helpen bij het oplossen van technologische problemen. We bieden de beste hackingdiensten en ons doel is niet om diefstal te plegen, maar om mensen te helpen technologische problemen met onze vaardigheden te overwinnen.

  ✴️Voor voorbeeld- Er zijn zoveel mensen die veel schulden hebben aan banken en andere leenkantoren en werken er hard aan om terug te betalen maar kunnen echt niet betalen. Dat is waar onze hulp kan binnenkomen. We hebben een platform ontworpen dat zoveel mensen heeft geholpen bij het uitpakken van crypto-valuta💰 zoals Bit Coin, Lite Coin e.t.c

    ✴️ Een ander voorbeeld van onze service: een man of vrouw die zijn / haar echtgenoot van valsspelen verdenkt maar geen bewijzen heeft, we kunnen helpen door de echtgenoot GSM te hacken📱 zodat hij / zij toegang kan krijgen tot chats, e-mails📩, locatie📍 , Telefoontjes 📞en sms'en✉️ van de Echtgenoot waar ze ook zijn.
   
  Andere diensten die wij aanbieden zijn-:
  ✴️ Herstel van verloren Bitcoin in binaire veilingen💰
  ✴️ Rangen van universiteiten veranderen.📃
  ✴️ Detectie van zwakte in de beveiliging van het computersysteem⚛️
  ✴️ Een PayPal-rekening afsluiten💷💵
  ✴️Cyber ​​Attacks☣️ en nog veel meer

  Denk hieraan: "ALS HET TECHNOLOGIE IS, KAN HET GEKOMEN WORDEN"

  Wij behoren tot het HACKERS-forum HackerOne en we hebben de beste hackers op het forum die altijd klaar staan ​​om het risico te nemen en een klus te klaren.

  Als je hackdiensten nodig hebt, neem dan contact op met:
  COPETECHS@GMAIL.COM

  We kijken ernaar uit om voor u te hacken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts